ivans.s-markt.se

ivans.s-markt.se

Om bloggen

Mina tankar om ideologi och politik

Det förpliktigar att vara socialdemokrat

politikPosted by ivan Tue, August 06, 2013 12:07:48

I en artikel i HD från första augusti i år, kunde man läsa om att S-politikern Hans-Eric Palmqvist från Landskrona gör sig skyldig till förgripelse mot tjänsteman sedan han skrikit ”jävla blatte” åt en busschaufför. Hans-Eric har en rad år som fullmäktigeledamot för Socialdemokraterna bakom sig.

I går hittade jag Stefan Löfvens nya omslagsbild på Facebook med rubriken ”Vi ska inte ha Dom och Vi i Sverige. Här finns bara Vi.” Jag fann också flera S-märkta sidor med olika budskap där Socialdemokraterna ger sitt stöd åt Prideparaden i Stockholm eller där Socialdemokraterna har bjudit in representanter för muslimska föreningar för att markera sin solidaritet efter fastemånaden. Orden som ”solidaritet, jämlikhet, rättvisa och kärlek” var vanligt förekommande på dessa sidor. Med andra ord de värdeorden som Socialdemokrati står för och som alla vi, som en gång har valt att bli socialdemokrater, står bakom.

Hans-Eriks ordval är högst olämplig och är man dessutom en offentlig person som han är, bör man kunna skilja mellan sak och person. Känner man sig kränkt av en muslim, jude eller homosexuell person, så beror det inte på personens religiösa tron, personens nationalitet eller sexuella läggning utan på själva personen i fråga. Det är viktigt att som socialdemokrat komma ihåg det.

I samma artikel står det att det är oklart om Socialdemokraterna i Landskrona kommer att agera. Hans Erik Palmqvist har bett partiet om ursäkt och jag tvivlar inte på hans lämplighet som politikern. Men vi alla bör lägga på minnet: att vara socialdemokrat det förpliktigar!


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.